Hyvinvointiklinikka Hyrinä

Hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet –hankkeen tavoitteena on kehittää työelämälähtöistä hyvinvointialan oppimisympäristöä, edistää nuorten tasa-arvoa sekä vahvistaa osallisuutta.

Hyvinvointiklinikan tarkoituksena on edistää opiskelijoiden työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa ja verkostoitumista. Lisäksi hyvinvointiklinikka vahvistaa opettajien osallistavan pedagogiikan osaamista, sekä työssäolevien ammattitaitoa.

maanantai 5. lokakuuta 2015

Hyvinvointipäivä Onnensillassa 24.9

Tanssin pyörteissä

Toteutimme yhteistyössä kosmetologi- ja parturikampaajaopiskelijoiden kanssa monialaisen hyvinvointi- ja hemmottelupäivän Hyvinkään Onnensillassa. Päivän suunnittelu ja toteutus aloitettiin tiiminvetäjien valinnalla. Lähihoitajaopiskelijoiden kohdalla nakki napsahti siis meille.

Ohjelmaa lähdettiin suunnittelemaan asiakkaiden haastatteluiden pohjalta. Haastattelut asiakkaille tehtiin Onnensillassa.



Tarjolla oli tietoa
ravitsemuksesta ja liikunnasta
Hyvinvointi- ja hemmottelupäivänä oli siis asiakkaille tarjolla:
* Terveysneuvontaa ( ravitsemus ja liikunta)
* Non Stop tanssia
* Hierontaa
* Käsihoitoa
* Manikyyria
* Hiusten leikkausta ja pikakampauksia
Lisäksi asiakkaat saivat osallistua tuoksuvisaan, jossa oli palkintona hierontalahjakortti


Hiusten leikkausta
ja kampausten tekoa


Tiiminvetäjien tehtävänä oli varmistaa että homma toimii, kukin tiiminjäsen tietää mitä tehdä, ratkaista mahdolliset ongelmat sekä yhteydenpito Onnensillan henkilökunnan kanssa.

Tiukasta aikataulusta huolimatta, päivä onnistui erinomaisesti. Saimme asiakkailta hyvää palautetta.


Rentoutusta hieronnasta
Ajatuksia tiiminvetäjyydestä:
Aluksi ajatus isosta vastuusta jännitti, osaanko ottaa vastuun? Onneksi tiimiläiset olivat hyvin motivoituneita ja tarttuivat toimeen. Tärkeää tiiminvetäjyydessä on jakaa tehtävät, ja kertoa selkeästi mitä mihinkin tehtävään kuuluu ja mikä asia on kenenkin vastuulla. Joustavuutta tarvitaan myös, tilanteet
elävät aina ja asiat eivät aina mene niin kuin on suunniteltu.
Täytyy osata "luovia".

Tiiminvetäjän on oltava motivoiva ja kannustava. Kehu kun on aihetta, ja anna RAKENTAVAA palautetta. Ja jos jossain epäonnistuu, se ei ole maailmaloppu. Epäonnistuminen on hyvä ajatella oppimisen näkökulmasta.

Hemmottelua käsihoidoissa

Se täytyy myös muistaa, että huomioi kunkin ryhmäläisen osaamisen ja vahvuudet. Tietysti on hyvä, että jokainen menee joskus oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, mutta jos jollakin on jokin eritystaito tai jotain eritysosaamista, sitä voi käyttää hyödyksi projektissa.


Valmentajat innokkaina


Tiiminvetäjyys on kaiken kaikkiaan hyvä kokemus. Siinä asemassa pääsee tutkimaan omia sosiaalisia taitojaan hieman eri näkökulmasta.






Tuleville tiiminvetäjille tsemppiä :)
Lähihoitajaopiskelijat: Heidi, Meri ja Marjukka


Ehtii sitä tanssiakin tiimivetäjyydeltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti