Hyvinvointiklinikka Hyrinä

Hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet –hankkeen tavoitteena on kehittää työelämälähtöistä hyvinvointialan oppimisympäristöä, edistää nuorten tasa-arvoa sekä vahvistaa osallisuutta.

Hyvinvointiklinikan tarkoituksena on edistää opiskelijoiden työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa ja verkostoitumista. Lisäksi hyvinvointiklinikka vahvistaa opettajien osallistavan pedagogiikan osaamista, sekä työssäolevien ammattitaitoa.

torstai 16. maaliskuuta 2017

Viriketuokioita ikääntyneille

Veteraanitalo 1.3.2017


Pääsimme pitämään viriketoimintaa Veteraanitalon asukkaille 1.3. Pidimme heille tuolijumppaa, johon osallistui noin 10 asukasta. Asukkaat tykkäsivät jumpasta. Pidimme asukkaille myös bingoa, tietovisan ja pelasimme sananyhdistyspeliä. Asukkaat tykkäsivät ja innostuivat virikkeistä. Bingossa voittaneet saivat palkinnoksi kosmetologiopiskelijoilta käsihoitoja ja kynsien lakkausta.

Samaan aikaa toisaalla, kaksi lähihoitajaopiskelijaa pitivät vuodepotilaille omatuokion. Mutta suunnitelmat muuttuivat siten, että hoitaja ohjasi meidät erään asukkaan asuntoon. Hoitaja kertoi hississä, ettei talossa ole vuodepotilaita. Asukas oli erittäin mielissään nuorista vierailijoista ja aika kului nopeasti hänen kanssaan. Teimme hänelle jalka ja käsihoitoja, juttelimme, katsoimme valokuvia ja olimme läsnä hänen kanssaan. Loppujen lopuksi vaikka suunnitelmat muuttuivat, jäi vierailusta todella hyvä mieli, sillä oli ihanaa huomata kuinka tämä asukas nautti siitä kun olimme hänen vierainaan ja juttelimme hänelle.


Mäntykoto 6.3.2017


Pidimme viriketoimintaa myös Mäntykodossa 6.3. Pääsimme viemään asukkaita ulkoilemaan kauniiseen keväiseen ilmaan. Aurinko lämmitti kivasti vaikka pakkasta oli lähes 10 astetta. Asukkaat lähtivät innoissaan ulos ja nauttivat ulkoilusta paljon. Heistä oli kiva päästä raittiiseen ilmaan. Lenkit kestivät noin 15min-30min riippuen asiakkaiden jaksamisesta. Lisäksi juttelimme ja olimme asukkaiden kanssa sekä kuuntelimme musiikkia ja heidän tarinoitaan. Hoitajat kertoivat, ketkä asukkaat voisivat lähteä ulos. Avustimme myös asukkaita ulos pukeutumisessa.


Oli kivaa päästä viettämään aikaa vanhusten kanssa ja nähdä miten iloisiksi he tulivat. Itselle jäi hyvä olo kun asukkaat tulivat hyvälle mielelle. Meidän viriketuokioiden lisäksi vanhuksia oli viihdyttämässä myös kosmetologi ja parturi-kampaajaopiskelijoita , jotka olivat keksineet omia virikkeitä vanhuksille. Keikat vanhainkodissa olivat erilaista oppimista ja ihmisläheistä työtä. Siinä oppi myös muuttamaan suunnitelmia tarpeen mukaan, ja huomaamaan miten pienellä asialla voi olla niin suuri merkitys, se että olet edes läsnä on jo paljon jokaiselle ihmiselle.


Terveisin,
lähihoitajaopiskelijat
Essi, Jenni, Evita, Mika ja Vanessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti