Hyvinvointiklinikka Hyrinä

Hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet –hankkeen tavoitteena on kehittää työelämälähtöistä hyvinvointialan oppimisympäristöä, edistää nuorten tasa-arvoa sekä vahvistaa osallisuutta.

Hyvinvointiklinikan tarkoituksena on edistää opiskelijoiden työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa ja verkostoitumista. Lisäksi hyvinvointiklinikka vahvistaa opettajien osallistavan pedagogiikan osaamista, sekä työssäolevien ammattitaitoa.

maanantai 29. helmikuuta 2016

Luokan muutostyö


Kuntoutuksen osaamisalan ryhmä sai tehtäväkseen remontoida luokan kuntoutusta ja opiskelua tukevaksi. Haastattelimme oppilaita ja opettajia jotka käyttävät luokkaa. Vastauksiksi saimme kodin omaisuutta ja lämpöä. 



Väreistä ei päästy yhteisymmärrykseen koska kaikilla oli omat lempivärinsä. Värit kuitenkin päätettiin värianalyysien perusteella mielenterveyttä tukevaksi. Punainen-oranssi-vihreä-musta/valkoinen beige/keltainen. Suunnitelma kuitenkin muotoutui nopeasti ja pääsimme hommiin.

Kaapin ovet muutoksessa








Aloitimme luokan lattian suojaamisesta ja seinien pesemisestä. Tämän jälkeen aloitimme seinien tasoittamisen ja maalaamisen johon meni useampi päivä. Toteutimme pintakäsittelyn luokan kesken.

Liitutauluovi

Yritimme ratkaista kaikki ongelma tilanteet mahdollisen luovasti ja kaikkia kuunnellen. Luokan muunnoksessa otettiin huomioon ryhmätyöt ja kestäväkehitys.


Luokkaan tuli kolme liitutaulu ovea joihin voi toteuttaa ryhmätöitä tai joihin opettajat voivat kirjottaa. Liitutauluihin myös saa kiinnitettyä paperiset ryhmätyöt ilman teippiä, sillä oven yläreunoihin on liimattu pienet klipsit. Luokan kaapinovet olivat ennen leikkaussalin sininiset, mutta halusimme maalata ne granaattiomenan punaiseksi.



Punaiset värit aktivoi oppimaan ja kuntoutumaan. Punainen väri vilkastuttaa verenkiertoa ja  lisää vipinää liikkeisiin. Takaseinälle maalasimme sydänkäyrän johon sydämen keskelle tuli jokaisen luokkalaisen käden jälki. Käyrään käytimme kolmea pääväriä. Vihreä-oranssi-punainen.
Vihreää väriä ei esiinny suurilla pinnoilla luokassa vaan juuri takaseinän kuviossa ja kukkaruukuissa. Takaseinä sai myös rivin klipsejä, joihin voi kiinnittää ryhmätöitä helposti.

Takaseinä

Lopuksi luokka näytti tältä:




Luokkakuva + kädenjäljet



Ryhmä piti pienimuotoiset
"tupaantuliaiset"
luokan valmistumisen kunniaksi



Kiitos yhteistyökumppaneille ja ostopaikoille!

Tiimivetäjät,
Jenna, Linda ja Mari






Edit: Luokan muutostyöstä voi käydä lukemassa blogikirjoituksen valmentajan näkökulmasta täältä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti